1 - 7 Ekim Emzirme Haftası
13 Ekim 2022

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI

1-7 Ekim 2022 emzirme haftası etkinlikleri kapsamında hastanemizde anne ve anne adaylarına emzirme ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtılarak, uygulamalı emzirme eğitimi  verilmiştir.              Emzirme, annelerin ve bebeklerinin sağlığı ve refahında en önemli faktördür. Bebek ile anne arasındaki en güçlü bağ anne sütüdür. Hiçbir beslenme seçeneği, eşiz bir besin olan anne sütünün yerini dolduramaz. Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk altı ay sadece ANNE SÜTÜ verilmesi ve altıncı aydan sonra da uygun besinlerle beraber emzirmenin iki yaşına kadar sürdürülmesi öngörülmektedir.

Bebeğinizi doğru bir şekilde emzirmek için hastanemizden ve Aile Sağlığı Merkezlerinden danışmanlık alabilirsiniz.